marți, 30 aprilie 2013

Iepuras - suport pentru pensule


Sarbatorile Sfintelor Pasti sunt un motiv minunat pentru crea si deci pentru a avea la indemana materialele necesare. Pensulele, alaturi de creioane colorate si carioca sunt dintre cele mai utilizate. Astfel, Atelierul Carabus va propune realizarea unui Iepuras - suport pentru pensule din materiale reciclabile.  
Materiale necesare: un tub de la prosoapele de hartie, carton alb, carioca, nasture mic colorat, fire de mohair, ochisori mobili (daca nu aveti ochisori mobili, atunci ii puteti desena in carioca sau ii puteti decupa din carton alb si negru), foarfece, adeziv (aracet scolar sau super glue) si hartie imprimata cu modele de Paste, florale, etc. (puteti recicla si refolosi hartie din reviste, de la un ambalaj sau o punga de hartie pentru cadouri), doua fasii de hartie color, un cd uzat.
Cum procedam: 

Pasul 1. Decupam o jumatate din tubul de carton de la prosoapele de hartie (puteti utiliza si un tub de la h.i.) si o decoram cu flori desenate in carioca. 
Pasul 2. Pe cartonul alb desenam liber si decupam doua urechi de iepuras si doua picioruse pe care le lipim de tubul de carton. Coloram in carioca roz urechile si piciorusele si le lipim pe tubul de carton - urechile pe marginea superioara, iar lăbuțele pe marginea inferioara.
Pasul 3. Lipim pe tubul de carton ochisorii mobili, firele de mohair inchipuin mustatile, nasturele drept nas si desenam gura iepurasului in carioca.

Pasul 4. Din hartie imprimata realizam doua oua de Paste prin desenare si decupare. Lipim pentru fiecare ou de Paste cate o funda realizata din fasie de hartie color. Atasam ouale de Paste, prin lipire cu adeziv, de Iepurele realizat din materiale reciclabile.
Pasul 5. Definitivam suportul pentru pensule lipid iepurele pe cd-ul uzat. (Nu uitati sa acoperiti cu carton orificiul din mijlocul cd-ului, altfel pensulele vor cadea din suportul realizat din materiale reciclabile).

Spor la creat si Paste fericit!
Atelier de Creatie Pentru Copii "Cărăbus"

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Cuvintele sa va fie precum sufletul:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...